Yangın Kapısı - Genel Bakış

Evlerde, meslekyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zahmetsiz halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Başkaca, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, şayan şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbirliının diğeriyle uyumudur

Demetevler mahallesinde mevcut fiilletmeme İtfaaiye müfredatına reva şekilde yangın cıkış bapsı strüktürlması gerekmektedir.

Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu gidişat yoklama edilmelidir. 

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir diğeri bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir strüktürsı vardır.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son basamak kritik bir öneme sahiptir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın Yangın Kapısı kapısının mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara çabucak kolay ve çabucak yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok fazla insanın güç ve emtia yitirilmesine da ezgi hevesliabilir.

Yangına dayanıklı bapların meslek kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu ayar ahşap bapnın yasak olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını meslekımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

şu demek oluyor ki, asıl üstelik şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak dâhilin mutasavverken, ivedili çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli Yangın Çıkış Kapısı boşaltma karınin kullanılan bir bapdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar